När jag var i New
York testade jag denna enormt populära dessert, bananpudding. Det var sött,
riktigt sött och konsistensmässigt lite konstigt… Så jag tyckte inte alls att
det var någon gastronomisk höjdare.
Dock var mitt
ressällis super förtjust! Så bestämde mig för testa att göra en egen variant.
Bakade en vanlig
sockerkaka. Kokade en burk med kondenserad mjölk i 3 timmar så att det blev
dulce de leche. Kokade en vaniljkräm och skar upp bananer. Blandade ihop
vaniljkrämen med ca ½ burken dulce de leche. Blandade sedan i sockerkaksbitar.
Fyllde glasburkar med smeten varvat med bananskivor. Burkarna vilade i kylen i
ca åtta timmar. Efter 30 minuter i rumstemperatur var det dags för avsmakning…
Sött, riktigt sött
och nja konsistensmässigt inte i min smak. Men övriga smakprovare var lyckliga!
Underbart! Så fantastiskt gott! Så kanske bara mina smaklökar det är fel på… :)
Önskar er en
underbar helg! Kramar D
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar