Älskar tranbär! Både
färska, frysta och torkade… ja i alla former!
Detta bröd bakade jag på
stenmalet rågmjöl och smaksatte med solrosfrön och torkade tranbär. Här kommer
receptet:
Blanda samman 400 gram
dinkelmjöl, 350 gram rågmjöl, 1 msk havssalt, 500 gram vatten och en rejäl
klick bubblig surdeg. Låt degen stå i 1-2 timmar.
Därefter knådas degen för
hand i 5 minuter. Sedan tillsätts blötlagda tranbär och blötlagda solrosfrön.
Forma degen och lägg den i en brödform, låt jäsa. Det tar mellan 4-7 timmar
beroende på hur mycket kraft surdegen har och temperaturen i rummet.
Brödet gräddas i 250 grader i 10 minuter
därefter i 200 grader tills brödet är klart, ca 50 minuter.
Önskar dig en fin
dag! Kram D
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar