Vetebulle smaksatt
med massor av kardemumma, en härlig hemmagjord mandelmassa och vispad grädde. Kan
det bli annat än gott?
Jag använder mig av Sebastiens
Boudets recept för bulldeg från boken Le BAK BOK. Dock justerat lite så det
passar mig.
Poolish: 100 g
vatten, 100 g vetemjöl och en smula jäst vispas ihop till en lös smet. Låt stå
i rumstemperatur över natten.
Degen: 500 g mjölk,
50 g honung, 50 g råsocker, 15 g havssalt, 15 g nystött kardemumma och
poolishen vispas ihop. Tillsätt 400 g vetemjöl och vispa ihop till en tjockare
smet. Arbeta in 350-400 g vetemjöl till. Låt degen vila i 1 timme. Knåda in 100
g rumstemperarat smör i degen. Knåda degen ytterligare 10 minuter efter det. Låt
degen vila i 30 minuter. sedan är det bara att baka ut till önskad form och
låta jäsa i 2-3 timmar i rumstemperatur.
Kram D
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar