Ja det tycker i alla
fall jag. Inte så söt trots att den innehåller en hel del socker. God till det
mesta när det passar med chokladsås men jag gör den oftast till glass.
2dl socker, 50 g rumstempererat
smör, 1 dl rumstempererad grädde, 80 gram finhackad mörkchoklad av bra kvalité
och en stor nypa havssalt.
Smält sockret i en
tjockbottnad kastrull på svag värme. Låt sockret puttra tills det når en
djupbrun färg. Här behöver man se upp så att sockret inte bränns, så titta ner
i kastrullen hela tiden! Rör i smöret. Var försiktig för det kommer bubbla
ordentligt. När allt smör har smält in i sockret tar du kastrullen från värmen
och rör i grädden. Se upp det bubblar till nu också. Sedan tillsätter du
chokladen och rör tills den har smält. Slutligen smaksätter du med havssalt.
Såsen håller sig
länge i kylskåpet. Jag brukar förvara min överblivna chokladsås i små
glasburkar som jag sedan värmer upp i sjudande vatten när jag önskar varm
härlig chokladsås.
Önskar dig en mysig
helg! Kram D
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar