Det viktigaste när man bakar scones är att använda ett riktigt bra mjöl. Jag använder alltid stenmalet ekologiskt mjöl. Årets dinkelmjöl är fantastiskt då vädret var så gynnsamt för säden i somras. Testa exempelvis Warbro Kvarns dinkelmjöl, fantastiskt!
Enkelt och gott, här kommer mitt recept på scones. Jag har inget socker i degen, tycket inte att det behövs.
210 gram dinkelmjöl, en nypa salt, 1 ½ tsk bakpulver blanda dessa torra ingredienser. Finfördela 50 gram smör i mjölblandningen. Rör sedan i 90 gram mjölk och 40 gram grädde. Arbeta ihop till en deg och forma scones, stora, små eller mitt emellan. Grädda i 200 grader i ca 12 minuter.
Jag njuter mina scones som de är nygräddade. Ibland äter jag sconesen med smör och ibland med vispad grädde och rårörda blåbär, gott!
Ha en fin helg! Kramar D
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar