Att göra egen
pastadeg är enkelt och blir så ofantligt mycket godare än vanlig köpt torkad
pasta. Blir nästan förvånad varje gång över hur gott det blir.
Jag använder mig av
ett ekologiskt stenmalet durummjöl och ekologiska ägg när jag gör min pastadeg.
Jag väger upp mjölet på ett stort fat och knäcker i äggen. Vispar med en gaffel
försiktigt in lite mjöl i taget tills degen blir grötig. Sedan jobbar jag in
resten av mjölet med händerna. När jag knådat degen klart få den vila inplastad i kylen i några timmar. Därefter kavlas degen ut tunt och blir till ravioli,
pappardelle eller lasagneplattor.
Ibland smaksätter
jag pastadegen med saffran, finhackad basilika eller något annat gott jag
hittar i köket.
Min pastadeg gör jag
på ca 240 gram durummjöl och 3 ägg. Mängden mjöl beror på äggens storlek och
mjölets förmåga att suga upp vätska vilket varierar en del. Man får testa sig
fram. Ibland tillsätta lite vatten eller mer mjöl beroende på.
Pastan kokar jag sedan i rikligt saltat vatten.
Hoppas du har en fin
söndag! Kramar D
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar