Ett lyckat
experiment!
Kokade min favorit dessertsås ”Salted caramel”. I den varma såsen
hällde jag i massor av mörk choklad och rörde runt till en underbar
tryffelsmet. När smeten stelnat till rullade jag kulor. Som jag sedan doppade i
mörkchoklad och därefter rullade i hackade rostade nötter. Dessa blev
vansinnigt goda!
1 kopp socker som
får smälta i en tjockbottnad kastrull. När sockret fått en härlig brun färg, se
upp så att sockret inte bränns, tillsätts 6 msk rumstempererat smör. När smöret
är blandat med sockret och har kokat upp tillsätts en kopp med grädde, rör. Ta kastrullen
från värmen och rör i 1 tsk havssalt. Därefter rörde jag i hackad mörk choklad
ca 250 gram. Tillsätt mer choklad om tryffelsmeten är väldigt lös.
Önskar dig en mysig
forts på söndagen! Kramar D
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar