Ibland får jag inte
liv i min surdeg. Speciellt vintertid har jag detta problem. Surdegen bubblar
till lite men inte med sådan kraft att det är värt att blanda ihop en deg. Om
surdegen inte bubblar för fullt så blir det inget bra bröd, det jäser helt
enkelt inte.
När surdegen vägrar
samarbeta brukar jag baka på jäst. Dock använder jag alltid ekologisk jäst.
Detta recept använde
jag till baguetterna på bilderna.
300 g vatten, 390 g (en
blandning av dinkelmjöl, vetemjöl och havregryn), 2 finrivna morötter, 3 g
jäst, 9 g salt
Blanda alla
ingredienser i en skål. Täck skålen med en plastpåse och låt degen jäsa i
rumstemperatur i 8-12 timmar. Därefter häller du ut degen på mjölat bakbord och
formar försiktigt till baguetter som gräddas i 250 grader.
Jag har varit och
jobbat i London så denna vecka kommer ett inlägg med Londontips.
Önskar dig en fin
start på veckan! Kram D
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar