Efter att jag
smakade kakor med anis på Sardinien i somras har jag börjat experimentera en
hel del med denna krydda. Om man tycker om lakrits så faller man nog ganska
lätt för dessa aniskakor...
125 g smält smör, krossa 2 msk anisfrön och blanda kryddan i det
varma smöret
1 dl lättvispad grädde
2½ dl socker blandas med 1 dl sirap
4 dl ljust dinkelmjöl, 3 dl fullkornsdinkel, ¾ dl pumpafrön och
1 tsk bikarbonat blandas
Sedan blandas smöret, grädden, sockerröran och mjölblandningen
till en deg. Rulla små bollar och grädda i 175 grader i ca 10-15 min. Grädda
inte kakorna för länge! De skall vara mjuka när du tar ut dem ur ugnen. Sedan när
de svalnat blir de knapriga i kanten och sega i mitten. Om du gräddar för länge
blir kakorna hårda.
Ha en fin start på veckan! Kram D
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar