Att syltkakor är en
stor favorit hemma hos oss har jag skrivit om flera gånger. Nu när det är höst valde
jag att fylla grottorna med lingonsylt, hemkokad förstås :).
Lingon behöver komponeras
med ett sädesslag med något mera karaktär än vetemjöl för att lingonsmaken
skall komma till sin rätt, tycker jag. Oftast väljer jag havre och lingon. Jag brukar
baka en lingonpaj med havre som är mycket god. Till grottorna valde jag råg,
vilket blev väldigt lyckat. Dock blev färgen på kakorna lite grå och trist men
smaken blev perfekt.
Recept:
2 dl vetemjöl, 2 ½
dl rågmjöl, 1 dl socker, 1 tsk bakpulver blandas samman. Knåda in 200 gram
kylskåpskallt smör. Rulla bolla, gör en liten grop i varje degboll och fyll med
lingonsylt. Grädda i 175 grader i 10-14 minuter. Låt svalan på ett galler.
Önskar dig en fin
fortsättning på veckan! Kram D
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar