Hela december gick
åt till att förbereda julen. Det mesta som bakades var gamla favoriter. Som redan
finns här i bloggarkivet.
Men i december tog
jag äntligen tag i saken och köpte ett struvjärn så jag kunde göra struvor. Har
tänkt på det i flera år och letat struvjärn på loppisar, men inte hittat något.
Så det fick bli butiksköpt struvjärn i stället. Struvorna blev fantastiskt goda!
Serverades med lättvispad grädde och hjortron. Så från och med nu är struvor
min dessert varje julafton!
Receptet: Blanda
samman 1 äggula, 2 msk socker, 2 dl grädde och 2 dl vetemjöl. Låt smeten stå
och dra i någon timme.
Värm upp ekologisk kokosolja till 180 grader i en
kastrull. Värm samtidigt struvjärnet i oljan. Ta upp järnet, låt det rinna av
och doppa järnet i smeten. Fritera struvan gyllene i kokosoljan. Den färdiga
struvan får rinna av på hushållspapper innan de doppas i socker.
Förvaras i
glasburk med lock i köket. Vacker vinterdekoration!
Kramar D
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar