Har länge tänkt
använda kastanjepure i några av mina experiment i köket. Nu äntligen kom jag
till skott och gjorde en choklad och kastanje dessert. Vet inte riktigt vad man
skall kalla denna efterrätt… Det är inte en mousse och inte en kräm och inte en
tryffel men en blandning av alla tre kanske?!?
Innan servering (syns
inte på bilderna) så brände jag av socker på ytan så som man gör på crème brulée.
Det gav en god, knaprig och perfekt finish på desserten.
Recept:
175 gram mörk
kvalitets choklad, 155 gram grädde, 150 gram mjölk 3%, 1 ägg, 260 gram
kastanjepure, 2 msk Amaretto
Kör chokladen till
smulor i matberedaren. Värm grädde och mjölk i en kastrull och häll ner
blandning i matberedaren medans motorn går. Låt smeten vila i 1 minut. Knäck sedan
i ägget, kastanjepuren och Amaretton och kör därefter igång matberedaren i
några minuter till. Fyll smeten i 6-7 koppar. Låt stå i några timmar i kylen.
Äts rumstempererade med lätt vispad grädde.
Önskar dig en fin dag! Kramar Decirèe
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar