Ingen jul utan
saffran i alla former. Saffransglass är stor favorit. Den serveras oftast med
chokladsås och hackade nötter, gärna pistasch.
Här kommer receptet:
5 ägg, separerade i
vitor och gulor, 5 dl grädde, ca 2 dl florsocker, 1 msk strösocker och 0,5 gram
saffran.
Stöt saffran med
strösocker i en mortel. Använd inte saffran i pulverform utan köp trådsaffran,
dvs hela torkade pistiller. Det är en helt annan smak! Vispa äggvitorna till
hårt skum. Vispa grädden. Vispa äggulorna, florsockret och stött saffran med
socker till en pösig smet. Blanda grädden i äggulesmeten. Vänd till slut ner den
vispade äggvitan i äggule- och gräddsmeten. Häll saffransglassmeten i
glassmaskinen och kör till önskad konsistens.
Imorgon firar vi
Finland! Kramar D
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar