söndag 19 oktober 2014

Aniskakor



Efter att jag smakade kakor med anis på Sardinien i somras har jag börjat experimentera en hel del med denna krydda. Om man tycker om lakrits så faller man nog ganska lätt för dessa aniskakor...


125 g smält smör, krossa 2 msk anisfrön och blanda kryddan i det varma smöret
1 dl lättvispad grädde
2½ dl socker blandas med 1 dl sirap
4 dl ljust dinkelmjöl, 3 dl fullkornsdinkel, ¾ dl pumpafrön och 
1 tsk bikarbonat blandas

Sedan blandas smöret, grädden, sockerröran och mjölblandningen till en deg. Rulla små bollar och grädda i 175 grader i ca 10-15 min. Grädda inte kakorna för länge! De skall vara mjuka när du tar ut dem ur ugnen. Sedan när de svalnat blir de knapriga i kanten och sega i mitten. Om du gräddar för länge blir kakorna hårda.

Ha en fin start på veckan! Kram D
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar