torsdag 1 januari 2015

Struvor



Hela december gick åt till att förbereda julen. Det mesta som bakades var gamla favoriter. Som redan finns här i bloggarkivet.

Men i december tog jag äntligen tag i saken och köpte ett struvjärn så jag kunde göra struvor. Har tänkt på det i flera år och letat struvjärn på loppisar, men inte hittat något. Så det fick bli butiksköpt struvjärn i stället. Struvorna blev fantastiskt goda! Serverades med lättvispad grädde och hjortron. Så från och med nu är struvor min dessert varje julafton! 



Receptet: Blanda samman 1 äggula, 2 msk socker, 2 dl grädde och 2 dl vetemjöl. Låt smeten stå och dra i någon timme. 

Värm upp ekologisk kokosolja till 180 grader i en kastrull. Värm samtidigt struvjärnet i oljan. Ta upp järnet, låt det rinna av och doppa järnet i smeten. Fritera struvan gyllene i kokosoljan. Den färdiga struvan får rinna av på hushållspapper innan de doppas i socker. 

Förvaras i glasburk med lock i köket. Vacker vinterdekoration!
 
Kramar D


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar