fredag 17 maj 2013

Paris

Lääänge har jag drömt om att besök denna stad och nu äntligen kom jag iväg! Vilken lycka det var trots att vädret inte var det bästa. Ätit underbar mat, godsaker och glass. Och trots att jag inte kan ett ord franska, eller jo ett ord merci! så blev jag bemött väldigt trevligt och artigt. Kan inte alls hålla med om att fransmän är otrevliga, tvärttom skulle jag säga.


Genast i taxin från flyget när jag första gången skymtade Eiffeltornet kom första fjärilen i magen och sen blev jag bara mer och mer förälskad i denna fantastiska stad. Så nu kan jag allt säga J`aime Paris! J



Utbudet av bra råvaror när det gäller livsmedel var ofantligt. Det ekologiska utbudet både på marknader och i affärerna var fantastiskt. Dock var priserna höga, som här hemma eller t.o.m. dyrare!




Här kommer lite tips på guldkorn när det gäller godsaker som man inte får missa i Paris.

Ralph Lauren Restaurant, amerikanskmat och visst var det dyrt, men upplevelsen var som att stiga in i en sagovärld. Estetiskt så tilltalande att man får nypa sig i armen. Dessutom riktigt gott. Att sitta på innergården i sofforna med vita linnedukar och -servetter under ett vitt parasoll doftandes på vita rosor med en underbar kycklingsallad på tallriken, kan man vara något annat än lycklig?!?

På underbara Bread and Roses blev det härlig frukost en av dagarna och dessutom en fika en annan dag. En pärla med gott bröd, bra service och gudomliga bakverk.





New York i Paris… ja så kändes det på Rose Bakery. Råvaror av bästa kvalité och ekologiskt så långt som möjligt.
På Pierre Hermè inhandlades Paris bästa macarons. Laduree besökta jag också naturligtvis men… Visst det är gudomligt vackert men… nja smakmässigt så ska det vara PH!

Klassikern Cafe de Flore var så franskt som något kan bli! Åh vilken frukost som intogs där… Blir varm i hjärtat och själen när jag tänker på de timmar som flöt förbi där.


Glassen i Paris var av riktigt hög klass. Bäst var smaken Caramel-Buerre-Salé Berthillion, gudomlig. Måste experimentera fram en egen variant! Glassen på Amorino var också fantastsik, och gjord på bästa råvaror utan tillsatser sånt gillar ju jag! De formade glassen till en blomma.


Och så slutligen det bästa, det underbaraste, när jag nästan sprack av, lycka bageriet Poilane. Här används bara det bästa råvaror och naturligtvis surdeg, ingen jäst, oraffinerat havssalt… Ja allt är precis som det skall vara på riktigt!





Önskar er alla en underbar helg! Kramar D










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar