torsdag 19 september 2013

Le Grottelle…

… skall du åka till om du vill bli förälskad! Uppe i bergen ovanför Sorrento finns denna underbara diamant.


Man kan bo på gården, det gjorde inte vi. Men vi åt två fantastiska middagar här. Bland det bästa jag någonsin ätit!

Det mesta av allt som serveras i restaurangen är producerat på gården. Grönsaker, frukt, kött, ostar, vin, helt fantastisk olivolja, pasta, bröd… Ja det mesta får gro och växa på gården och sedan förvandlas till underbar mat.


Kärleken till det genuina, naturen, det ursprungliga, råvarorna, maten, ja livet genomsyrar hela gården.

Vid fråga om bekämpningsmedel, om det används maskiner för plockning av oliver och vid filtrering av olivoljan möts jag av en blängande blick… Det vore ett helgerån! Aldrig någonsin! Allt görs för hand och utan någon som helst koppling till gifter, industri eller massproduktion. I efterhand skäms jag över min fråga… Men ville ju vara på den säkra sidan…


På detta ställe finns ingen meny. Utan kocken kommer ut och pratar med dig om råvarorna som finns för tillfället, frågar vilka smaker man föredrar och går sedan in i köket och komponerar en maträtt för just dig! Tala om service!




Under två middagar serverades vi två råvaror som inte producerats på gården musslor och vattenmelon. Alla andra råvaror var från gården. Så underbart att äta ett bröd var sädesaxen vajat på åkern intill huset, sedan skördats och mals till mjöl. Ett mjöl som sedan med tillsatt vatten och salt blivit ett saftigt bröd med knaprig skorpa…




En fantastisk upplevelse för både själ och mage!

Kramar Decirée


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar