måndag 10 mars 2014

Dressing



En ny favorit dressing som är gott till det mesta. Hittills har jag bland annat testat den på grönsallad bestående av ruccola, spenat och savoykål. Dressningen passar också perfekt till broccoli både rå och ångkokad.


Dressingen håller i kylen i ca 10 dagar.

Ingredienser:

2 morötter skalade och hackade i mindre bitar. En skalad och finhackad gullök. Saften från en citron, 3-5 dadlar beroende på hur mycket sötma som önskas och några msk av vardera rostad och neutral sesamolja. Ca 10 mandlar, 1 msk misopasta, en bit färsk ingefära och en msk vitvinsvinäger. Slutligen vatten i den mängd att önskad konsistens nås ca 2-3 dl. Eventuellt bör mer av den neutrala sesamoljan tillsättas. Kör alla ingredienser i mixern i ca 5-7 minuter. Häll upp i flaskor och förvara i kylen.



Hoppas du också tycker att denna dressing är god! Kramar D
 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar