tisdag 8 juli 2014

Äppelkaka…




bakad på råg! Den blev fantastiskt god!! Saftig och väldigt smakrik. Testa!



Receptet:

150 gram smör vispas länge med 85 gram socker. Därefter tillsätts 2 ägg, ett i taget under vispning. 

Blanda 100 gram rågmjöl, 25 gram vetemjöl och 4 gram bakpulver. Vänd ner mjölblandningen i smörsmeten och tillsätt 4-6 msk grädde eller mjölk. Smeten blir kladdig och grötig. 

Häll smeten i en form. Skär upp 3 äpplen i bitar och bland bitarna med socker och kanel. Häll äppelbitarna ovanpå smeten i formen, strö slutligen över hackad mandel.

Grädda i 175 grader i ca 30 minuter. Kakan är klar när den fortfarande är lite lite kladdig i mitten.



Önskar er en underbar dag!

Kramar D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar