söndag 20 juli 2014

Tranbärsbröd



Älskar tranbär! Både färska, frysta och torkade… ja i alla former! 

Detta bröd bakade jag på stenmalet rågmjöl och smaksatte med solrosfrön och torkade tranbär. Här kommer receptet:


Blanda samman 400 gram dinkelmjöl, 350 gram rågmjöl, 1 msk havssalt, 500 gram vatten och en rejäl klick bubblig surdeg. Låt degen stå i 1-2 timmar. 

Därefter knådas degen för hand i 5 minuter. Sedan tillsätts blötlagda tranbär och blötlagda solrosfrön. 

Forma degen och lägg den i en brödform, låt jäsa. Det tar mellan 4-7 timmar beroende på hur mycket kraft surdegen har och temperaturen i rummet.  

Brödet gräddas i 250 grader i 10 minuter därefter i 200 grader tills brödet är klart, ca 50 minuter. 



Önskar dig en fin dag! Kram D

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar