lördag 6 september 2014

Torrone



Det perfekta godiset som säljs över hela Sardinien. Påminner om fransknougat. Men, när det är tillverkat på rätt sätt, så innehåller torrone bara äggvita, honung och mandel eller nötter. Inget socker och glukos som fransk nougat innehåller.



Visst är Torrone sött, men inte för sött. Det är segt och krispigt på samma gång. Mycket mättande, så det behövs inte många bitar innan man är nöjd. Och underbart gott!

Jag håller på samlar på mig kunskaper för att förhoppningsvis lyckas med att koka en egen Torrone. Återkommer med mina experiment.

Kramar D



1 kommentar:

  1. Hej
    Vi var precis på Sardinien och vi älskar den äkta Torronen med enbart honung, äggvita samt nötter.
    Vi håller på och läser oss till hur vi kan göra egen hemma i Sverige... men vi förstår inte vad de har runt Torronen, de är som något som liknar oblat, men hur hittar vi det i Sverige? Andra alternativ?

    Hör gärna av dig med fler tips på hur vi gör en "Äkta Torrone från Sardinien"

    Mvh
    Rickard

    ridahl@hotmail.com

    SvaraRadera