söndag 21 augusti 2011

Italiensk snabbmat


Efter flera dagars regnande tittade äntligen solen fram idag. Men regnet har trots allt påmint mig om att hösten är på antågande…


Tråkigt att sommaren snart är slut men hösten är ju trots allt en väldigt mysig årstid. För att inte tala om alla underbara råvaror som finns nu i skördetid. En av mina stora favoriter är kantareller. Denna gång blev det kantarellrisotto, underbart gott. Risotto är snabbmat i italienska familjer. Risotto är det man oftast svänger ihop när man snabbt skall ha middagen på bordet en vardagskväll.




Kantareller, risottoris, lök, vitlök, smör, äkta grönsaksbuljong och vittvin kokar jag risotton på. Sedan smaksätter jag med västerbottenost, persilja, lite grädde, en klick smör och salt samt peppar. Det viktigaste vid smaksättning är att smaka, smaka, smaka! Alltid ha smakskeden nära till hands. När risotton är klar är det bara att mumsa och njuta…  









                                                                       Kramar Decirèe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar