torsdag 24 november 2011

Brödchips

Vårt favorit bröd är ett mörkt rågsurdegsbröd med hela dinkelkorn. Jag bakar några sådana bröd varje månad. För att vara ett ekologiskt bröd helt utan tillsatser så har det en mycket bra hållbarhet. Men ibland så äter vi lite mindre mängd bröd och då efter ca en vecka så finns en torr och tråkig bit bröd kvar i brödlådan. Och den slänger jag naturligtvis inte, jag är uppvuxen med att man aldrig slänger mat…


Så genom att skära upp brödet i super tunna skivor, lägga ut dem på en plåt, strö över vitlök, rosmarin, olivolja och flingsalt så förvandlas brödbiten. Efter ca 20-30 minuter i ugnen så kan jag knapra på härliga brödchips. De blir tyvärr lika beroendeframkallande som vanliga chips…


Ett tips till fredagsmyset eller till glöggpremiären J

                                                                                             Kram Decirèe



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar