måndag 26 maj 2014

Äggvitor över...



Ja då gör man ju oftast maränger. Men om är sugen på något annat rekommenderas dessa glutenfria chokladkakor varmt. 

Hittade receptet i någon mattidning för någon månad sedan, kommer dock inte ihåg vilken… Fotar oftast av recept ja ser och sedan har jag ingen aning om i vilken bok, tidning eller blogg jag hittade det…




 

Här är receptet:

5 äggvitor vispas upp lätt. Vänd i 4 dl florsocker, 1 ½ dl kakao och en nypa salt. Tillsätt slutligen 250 g hackade nötter och 100 finhackad mörkchoklad. Skopa upp kakor på en plåt och grädda i 175 grader i 12-15 minuter.



När kakorna svalnat lägg ihop dem två och två med någon god fyllning emellan. Jag gjorde en chokladganache smaksatt med portvin.

Önskar dig en fin start på veckan! Kram D 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar