lördag 6 april 2013

Påskens tårta…

… och lite andra godsaker. En saftig chokladtårta med smörkräm smaksatt med lite lakrits och massor av mörkchoklad. Oerhört mäktig så tur att kollegorna på jobbet gärna mumsar i sig resterna som denna gång blev en 3/4 tårta!


Har många gånger experimenterat med dessa Amerika-inspirerade-tårtorna men inte blivit nöjd. De blir ofta ganska torra och allt för söta. Men nu börjar jag närma mig ett resultat som jag tycker är bra både smak- och konsistensmässigt.


I påskägget fanns det rostade och kanderade mandlar som doppats i mörkchoklad och strösslats med lakritsgranulat. Supergoda! Kommer att göras många gånger. Det var dock ganska pilligt och tidskrävande att doppa en mandel i taget, men absolut värt mödan!
  
Hoppas ni njuter av en underbar helg! Kramar D


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar