onsdag 26 februari 2014

Marmeladkonfekt

Gjorde dessa till jul och de var väldigt populära bland både stora och små. Så nu blir det nog att göra marmeladgodis lite oftare.


Recept

16 gram gelatin
225 gram socker
90 gram vatten
100 gram passerad tranbärspuré
Socker att rulla konfekten i.

Börja med purén. Mixa tranbär med en stavmixer och passera bärmassan genom en sil. Det behövs 100 gram färdig puré.

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka socker med vatten till 140 grader. När sockret är 140 grader blanda i tranbärspurén och koka tills massan når 120 grader. Häll upp massan i en oljad plast- eller gummiform och låt stelna i ca 10 timmar. Därefter hälls marmeladen ut på en sockrad skärbräda. Skär till kuber och vänd kuberna i socker. Sedan är det bara att mumsa!


Önskar dig en fin dag! Kramar D



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar