torsdag 17 oktober 2013

Blåbärssylt

Frysen är fullpackad och surdegen mådde förträffligt, bubblade som aldrig förr… Hm svår ekvation att lösa ;)


Måste ju baka bröd när surdegen är full av liv. Så det gjorde jag. Saftiga, stora, fina bröd blev det. För att få plats i frysen för allt bröd så måste jag ju ta ut något. Det fick bli blåbär som kokades till sylt tillsammans med lite råsocker och massor av nystött kardemumma. Fantastisk god kombination!

Blåbärssylten avnjuts till naturell fåryoghurt med rostade nötter, underbart gott. Yoghurt gjort på får- eller getmjölk istället för komjölk är min nya fäbless. Så gott och dessutom mycket bättre för kroppen. Har testat både svenska och danska ekologiska varianter och de har alla varit jätte goda.

Förra helgen tillbringades i London. Testade på en massa cafén, butiker och marknader. Kommer göra några Londoninlägg framöver.  

Ha en mysig kväll! Kramar D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar