torsdag 21 november 2013

Biscotti igen…

För någon vecka sedan skrev jag om biscottin här på bloggen. Bakade nya biscottin här om dagen utgående från samma recept. Denna gång smaksatte jag med fikon, pistaschnötter och mörkchoklad. En riktigt lyckad kombination.


Här kommer receptet en gång till:

2 ägg och 1 ½ dl socker vispas pösigt. Blanda 3 dl mjöl, 1 tsk bakpulver och nypa salt. Blanda de torra ingredienserna med äggvispet.

Smaksättning: I äggvispet, innan mjölblandningen, kan du ha i frön från en ½ vaniljstång, cest från apelsin, lime eller citron eller någon krydda. Välj det du tycker om. Denna gång använde jag vanilj.

I den kletiga smeten har du slutligen i totalt 100g hackade nötter och/eller choklad. Rör allt till en jämn smet. Denna gång hade jag torkade hackade fikon, pistaschnötter och mörkchoklad. Blev nog totalt mer än 100 gram denna gång men gick bra det också…

Häll ut smeten till en längd på en plåt. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter. Skär upp den gräddade längden i snittar. Torka kaksnittarna i ugnen på 100 grader ca 20 minuter tills biscottin är knapriga.

Kramar D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar