tisdag 26 november 2013

Kakor med rårörda lingon

Att dessa syltkakor är populära hos oss vet du som läst och följt bloggen ett tag. Kakburken med dessa kakor töms på några dagar…

Denna gång kokade jag ingen sylt att fylla kakorna med utan rörde lingon med råsocker. Det blev lyckat och enligt mig godare än med sylt. I morse fanns det två ynkliga kakor kvar på botten av burken så andra tyckte visst också att det var gott…

Detta recept använder jag. Precis som med scones så är kvalitén på mjölet viktigt för att få bästa smaken på kakorna.

200 g smör, 1 dl socker, frön från ½ vaniljstång rörs ihop till en porös smet. Blanda 4 dl mjöl, 2 msk potatismjöl och 1 tsk bakpulver. Arbeta ihop smörsmeten och mjölblandningen till en deg. Baka ut kakor och fyll med sylt eller rårörda bär. Grädda i 200 grader i ca 12 minuter.

Kramar D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar