söndag 8 december 2013

Chokladig efterrätt



Har länge tänkt använda kastanjepure i några av mina experiment i köket. Nu äntligen kom jag till skott och gjorde en choklad och kastanje dessert. Vet inte riktigt vad man skall kalla denna efterrätt… Det är inte en mousse och inte en kräm och inte en tryffel men en blandning av alla tre kanske?!?  





Innan servering (syns inte på bilderna) så brände jag av socker på ytan så som man gör på crème brulée. Det gav en god, knaprig och perfekt finish på desserten.



Recept:                                
175 gram mörk kvalitets choklad, 155 gram grädde, 150 gram mjölk 3%, 1 ägg, 260 gram kastanjepure, 2 msk Amaretto


Kör chokladen till smulor i matberedaren. Värm grädde och mjölk i en kastrull och häll ner blandning i matberedaren medans motorn går. Låt smeten vila i 1 minut. Knäck sedan i ägget, kastanjepuren och Amaretton och kör därefter igång matberedaren i några minuter till. Fyll smeten i 6-7 koppar. Låt stå i några timmar i kylen. Äts rumstempererade med lätt vispad grädde.  









Önskar dig en fin dag! Kramar Decirèe


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar