torsdag 5 december 2013

Saffransglass



Ingen jul utan saffran i alla former. Saffransglass är stor favorit. Den serveras oftast med chokladsås och hackade nötter, gärna pistasch. 







Här kommer receptet:

5 ägg, separerade i vitor och gulor, 5 dl grädde, ca 2 dl florsocker, 1 msk strösocker och 0,5 gram saffran.

Stöt saffran med strösocker i en mortel. Använd inte saffran i pulverform utan köp trådsaffran, dvs hela torkade pistiller. Det är en helt annan smak! Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden. Vispa äggulorna, florsockret och stött saffran med socker till en pösig smet. Blanda grädden i äggulesmeten. Vänd till slut ner den vispade äggvitan i äggule- och gräddsmeten. Häll saffransglassmeten i glassmaskinen och kör till önskad konsistens.



Imorgon firar vi Finland! Kramar D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar