tisdag 19 juli 2011

Pizzakalas

Andra sommaren i rad som vi håller pizzafest ute i skärgården, detta innebär väl att en ny tradition är född?!? Absolut! En gång är en gång, men två gånger är tradition!


Hur man villa ha och speciellt vad man vill ha på sin pizza är mycket individuellt... Vilket kan bli lite problematiskt när det är många som skall äta pizza tillsammans. Men jag har löst det på så vis att jag gör två olika sorters grundpizzor. En ”bianco”, en pizza utan tomatsås. Denna gång med två olika ostar, potatis och rosmarin. Samt en Margarita med endast tomatsås och mozzarella. Sedan dukar jag fram en massa olika tillbehör som var och en får plocka på sig utgående från tycke och smak. På detta vis får alla komponera sin egen pizza.


Tillbehören denna gång var lufttorkad skinka, salami, grillade grönsaker, ruccola, marinerade champinjoner och rödlök samt oliver. Till detta fanns naturligtvis en klassisk pizzasallad.


Pizzabotten gör jag på surdeg och till hälften fullkornsdinkel vilket ger lite mera struktur och tyngd åt botten. Gillar inte enbart vetemjöl, det blir liksom för anonymt.

Kramar Decirèe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar