onsdag 13 juli 2011

Sommarlunch

Sesambaguetter av ljussurdeg fyllda med ärtpesto och grillad kyckling passar perfekt att ätas till lunch en varm härlig sommardag. Enkelt och bekvämt med en matig smörgås som kan ätas på bryggan, på picknicken eller varför inte i hängmattan.

Bakade baguetterna på vete, dinkel och graham samt härlig bubblig vetesurdeg. Rullade dem i sesamfrön innan gräddning. Långjäsning av degen, nästan 12 timmar.


Ärtpesto gjordes på gröna ärter, avokado, citron, västerbottenost, salt och peppar. En härlig röra som passar lika bra på smörgåsen som i pastan.


Grillad kyckling är fantastiskt gott. Detta är min enkla marinad. Olivolja, vitlök, soja, örter gärna rosmarin samt salt och peppar. Bara röra ihop och låta kycklingen marineras i minst några timmar beroende på hur stora bitarna är.  

                                                                               Kramar Decirèe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar