söndag 12 februari 2012

Ungspannkaka


Ett starkt barndomsminne är när hela köket doftade av den pannkaka som gräddas i ugnen. För att inte tala om när vi sedan satt hela familjen runt köksbordet och åt ungpannkaka med sylt och glass.


Mamma gjorde alltid pannkakan i en ungsplåt. Sedan skar hon upp den i lagom stora bitar. Som barn ville jag alltid ha mittenbitarna som inte hade några knapriga kanter. När jag blev äldre ville jag gärna ha hörnbitarna som hade mesta möjliga tilldelning av de knapriga kanterna.




När jag nu själv gör ungspannkaka så gör jag minivarianter i muffinsformar för att få maximalt med knapriga kanter på varje bit J.


Till mina ungspannkakor server jag bär och grädde smaksatt med tjock yoghurt och lite vanilj. Jag har inget socker i varken pannkakssmeten eller på bären utan tycker det räcker med att pudra över lite florsocker innan jag sätter igång och mumsar. Kanske för att vi oftast äter dessa till frukost på helgerna...  

Varma kramar Decirèe


2 kommentarer:

  1. Det vattnas i munnen när jag tittar på bilderna. Roligt med pannkaksnostagli! Kram från U

    SvaraRadera