torsdag 5 april 2012

Skärgårdsbröd till påskens fiskar

Detta bröd bakas med jämna mellanrum. Det är ett sånt här härligt släng-i-och-röra-ihop-bröd som får stå jäsa hela natten innan det gräddas.



Grunden består utav filmjölk, malt, rågmjöl, vetemjöl, mörk sirap och naturligtvis salt. Sedan har jag experimenterat mig fram så att jag använder 25g jäst och ca 150g surdeg på 1l filmjölk. Utöver detta så slänger jag i vad som finns i skafferiet så som dinkelflinor, havregryn, linfrön eller något annat gott J


Brödet mår bäst av att gotta sig inlindat i en bakduk något dygn, då framhävs smakerna på bästa sätt.

Underbart gott till sillar, inkokt lax, böcklingröra, skaldjursröra och Västerbottenost.


Önskar er alla en härlig påsk! Kram Decirèe


1 kommentar: