onsdag 23 januari 2013

Samma bröddeg men ny form…

Brödet jag bakar som mest just nu består av 500 g vatten, 750 g mjöl (alltid stenmalet och ekologiskt utan tillsatser, blandar olika sorter vete, dinkel, råg, durum…) havsalt och bubblig surdeg. Detta är Sébastien Boudets http://www.brodpassion.se/ grundrecept och det fungerar perfekt. Sedan tillsätter jag korn, frön, nötter, frukt, kryddor, örter… Helt enkelt det som finns i skafferiet och jag är sugen på att testa.


Denna gång blev det hälften vete-, hälften rågmjöl. Ingen annan smaksättning. Ville dock ha något lite annorlunda och valde en annan form på brödet. Valde att jäsa och grädda i miniformar så att det blev små formbröd. Väldigt söta små skapelser, tycker jag. J


Önskar er en mysig kväll! Kram D


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar