torsdag 30 juni 2011

Sista frukosten!

Det blev picknick på filt på terrassen denna sista morgon! Det bjöds på blåbärssmoothie, nybakta frallor med färsk spenat samt ägg och tonfiskröra. Martins brödrecept är en gudagåva! Bara röra ihop och låta stå över natten. Så praktiskt när det mesta i köksväg är packat i lådor.
Idag packas det sista ner, så nu blir det en liten paus i mitt stökande i köket. Är dock super ivrig inför att börja renovera nya köket imorgon! Förklädet får pausa lite när snickarbyxorna åker på…
Martins bröd: 3 dl kallt vatten, 3-5 g jäst, 5-10 g salt, 6 dl mjöl (går bra att blanda olika sorter) och eventuellt några matskedar frön, nötter och / eller torkad frukt. Sedan rör man ihop allt och låter det stå i rumstemperatur över natten. På morgonen häller man ut den lösa degen och viker den några gånger och låter den stå i ca 20 minuter. Skär upp degen i lagom stora bitar och lägg på en plåt. In i ugn tillsammans med några isbitar och grädda. Nybakat frallor till frukost!
                                                                         Kramar Decirèe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar